Nepalac bi da investira i u Srbiju | Ekonomist

Nepalac bi da investira i u Srbiju

Kako je juče saopšteno iz Vlade Crne Gore, premijer Duško Marković primio je nepalskog milijardera Binoda Čodrija, koji je izrazio interesovanje za ulaganje u Crnu Goru.

No, Čodri se očigledno nalazi na turneji po našim prostorima, pa je tako dan ranije boravio u Srbiji. On je prilikom te posjete takođe izjavio da Srbiju vidi kao idealnu zemlju za razvoj biznisa i najavio širenje poslovanja u Srbiji.

Čodri je, kako pišu srpski mediji, zainteresovan za prehrambenu industriju, ali i za ulaganje u bankarski sektor u Srbiji budući da u okviru korporacije CG Corp Global, kaže, posluje jedna od vodećih banaka u Nepalu.

Ispostavlja se da je Čodri, baš kao što je rečeno tokom njegove posjete Crnoj Gori, raspoložen da i u Srbiji ulaže u hotelijerstvo. On je istakao da je Srbija prava destinacija za ekskluzivni velnes spa-rezort kakav posjeduje u Aziji pod nazivom ”Farm at San Benito”. Identična ideja istaknuta je tokom njegove posjete Crnoj Gori.

Kako kaže za Tanjug, u želji da osvoji evropsko tržište, njegova korporacija tragala je za zemljom koja bi bila stub izvoza kako za Zapadnu tako i za Istočnu Evropu, pa je u tom smislu identifikao baš Srbiju kao idealnu destinaciju. Ili možda Crnu Goru?

Da li će nepalski milijarder zaista realizovati obećana ulaganja u Srbiji i/ili u Crnoj Gori ili će ova posjeta regionu ostati samo kuriozitet u službi promocije uspješnosti vlade dvije zemlje, ostaje da se vidi, tek zanimljiva je frekventnost kojom investitori iz najudaljenijih krajeva svijeta obilaze naš region, bivaju primani na najvišem nivou i daju identične izjave za javnost u svim zemljama u kojima borave.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top