Nema žalbi na kvalitet goriva

Tržišna inspekcija kontrolisala je kvalitet tečnog goriva naftnog porijekla sa točnih aparata sa 20 benzinskih stanica u prvom kvartalu, u kojem nije bilo žalbi potrošača.

Iz Uprave za inspekcijske poslove naveli su da su sve kontrole obavili u okviru planiranog nadzora.

“U prvom kvartalu, realizovano je uzorkovanje sa točnih aparata sa 20 benzinskih stanica, i to tečnih goriva – motorni benzin Eurosuper 95, 98, 100 i gasno ulje Euro dizel”, navodi se u saopštenju.

Kontrolisane su benzinske stanice Jugopetrol u ulici Vojislavljevića u Podgorici, Lukoil na podgoričkom Bulevaru Mihaila Lalića, Junčaj Petrol Comerc u Tuzima, Pigo Petrol na Podgoričkom putu Nikšić i Petrol CG MNE na nikšićkom Bulevaru 13. jula.

Kontrolisani su i Jugopetrol u Očinićima na Cetinju, Jugopetrol na Jadranskom putu u Budvi, Lukoil Montenegro na Jazu, Pavgord CG u Industrijskoj u Bijelom Polju, Jugopetrol u Rožajama, Jugopetrol u ulici Prve proleterske u Podgorici, kao i Euro Petrol u Filnderovoj u Danilovgradu.

Tržišna inspekcija je kontrolisala i Lukoil u ulici Pete proleterske u Podgorici, Vieniko u Danila Bojovića u Nikšiću, Jugopetrol na Podgoričkom putu Nikšić, Petrol CG MNE u Crnoj Gredi na Cetinju, Jugopetrol u Mažinama u Tivtu, Petrol Crna Gora MN u Radanovićima u Kotoru, Lukoil u Konatarima u Bijelom Polju i Jugopetrol u Rožajama.

“Tržišna inspekcija sprovodi kontinuiranu kontrolu kvaliteta tečnog goriva naftnog porijekla, po planu i eventualnim prijavama sa tržišta, a u skladu sa Zakonom o energetici i Pravilnikom o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla”, navodi se u saopštenju.

Kontrola kvaliteta goriva naftnog porijekla na benzinskim stanicama realizuje se u saradnji sa predstavnicima Instituta za transport (INTRA), koji je ovlašćeno tijelo za uzorkovanje i analizu uzetih uzoraka.

“Nakon realizovane analize, ovo tijelo daje ocjenu usaglašenosti kvaliteta, u skladu sa propisanim zahtjevima iz standarda i pomenutog Pravilnika”, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top