Nema zainteresovanih za kupovinu hotela Mediteran | Ekonomist

Nema zainteresovanih za kupovinu hotela Mediteran

Na oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran, preduzeća Maestraltours i proizvodno-tehnološke i ostale opreme, po početnoj cijeni od 36,9 miliona eura, nije stigla nijedna ponuda.

Stečajni upravnik Mladen Marković kazao je agenciji Mina-business da za imovinu nije bilo zainteresovanih i da će, prema standardnoj proceduri, biti raspisan novi tender.

Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran, bila ponuđena i katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 255.000 i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120.000 eura.

Na prodaju je bilo i 27 automobila, marke Nisan za 135.000, odnosno 5.000 eura po vozilu. Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 37,41 milion eura.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16.000 metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub i kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Ponude za imovinu Maestraltoursa mogle su se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 18. decembra, a otvaranje ponuda je bilo zakazano za danas. Moogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto početne cijene imovine.

Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu, a moguće je dostaviti posebno ponude za kupovinu imovine po cjelinama. Ponude za vozila se dostavljaju ukupno za sva vozila ii pojedinačno.

Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.

Kriterijum za odabir ponuđača bila je najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top