Nekoliko savjeta kako da vam tim uvijek bude motivisan | Ekonomist

Nekoliko savjeta kako da vam tim uvijek bude motivisan

Motivacija radnika je jedna od najvažnijih stvari koju svaki dobar menadžer mora da zna. Angažovanje zaposlenog je povezano sa stepenom profitabilnosti, zadovoljstva kupaca i zadržavanje zaposlenih. Ipak, zadobijanje lojalnosti i posvećenosti radnika može biti izazov za menadžera.

Vjerovatno se pitate gdje početi? Prije svega, potrebno je da razumijete koliko su angažovani zaposleni. Kompanije to rješavaju godišnjom anketom u kojoj traže od radnika da opišu nivo njihovog zadovoljstva. No, ti rezultati ne daju objektivne podatke o tome koliko su oni angažovani u stvari. Umjesto toga, možete koristiti više vrsta analitike kako bi razumjeli šta pokreće zaposlene, možda čak bolje nego što i oni razumiju.

Nakon toga, na menadžerima je da razmisle kako da motivišu radnika. Naravno, ista strategija ne odgovara svim zaposlenima, jer među kolektivnom sigurno imate mlađe i starije radnike koji se na različite načine motivišu, a i neke zaposlene je teže pokrenuti od drugih. Prilagodite pristup tako da zadovoljite potrebe svakog člana vašeg tima.

Imajte na umu šta može da prođe kao motivacija, a šta ne. Slijedi spisak stvari koje su se pokazale kao odlični pokretači:

  • Sloboda izbora kada, gdje i kako zaposleni želi da radi,
  • Sposobnost da učinak bude na zavidnom nivou, čak i više od očekivanja,
  • Osjećaj povezanosti sa ostalim radnicima,
  • Lijepo uređen radni prostor,
  • Ambiciozni, ali ostvarljivi izbori.

Evo i nekoliko stvari koje imaju suprotan efekat, tj. dovode do demotivacije radnika:

  • Primoravanje da se prave da su nešto suprotno od onoga šta su,
  • Rad za mikro menadžera

Nažalost, menadžeri koji odlično motivišu radnike su rijetkost. Razlog malog broja dobrih motivatora leži i u tome što se to ne uči preko noći. Istraživanja pokazuju da su menadžeri koji su savladali vještinu podsticaja, oblikovani u takve lidere još u ranoj mladosti i da su na ličnom primjeru naučili šta znači dobra motivacija. Vi ne možete vratiti vrijeme i promijeniti prošlost, ali se možete fokusirati na osnovne motivaciione pristupe, poput slušanja, pokazivanja poštovanja, koji će napraviti ogromni pomak u angažovanosti radnika.

Izvor: hbr.org

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top