Negativno iznenađenje za korisnike iPhone X

Korisnici novog iPhone X modela će morati izdvojiti mnogo više novca od početnih skoro 1.000 dolara.

Naime, portal 9to5Mac otkrio je da će Apple punjač koji se koristi uz Fast Charge opciju prodavati odvojeno za oko 50 dolara. Dakle, brzi punjač NEĆE dolaziti u kutiji zajedno s telefonom, što je praksa baš svakog proizvođača premijum telefona danas, nego će korisnici morati da ga kupe odvojeno! I tu plaćanju nije kraj, jer se taj punjač koristi sa posebnim USB Type C kablom, koji košta još 25 dolara! Tako na kraju računica izađe 1.074 dolara za 64 GB iPhone X i brzi punjač.

Ukoliko želite bežično da punite svoj iPhone moraćete da date još oko 99 dolara za punjač, koji se prodaje odvojeno, ali to je već praksa svih premijum konkurenata. Ipak, šuška se (dakle, nije još uvek potvrđeno zvanično) da je Apple odlučio da zaključa, odnosno da modifikuje Qi punjače i hardver u okviru telefona tako da se uz iPhone X ili iPhone 8 i iPhone 8 Plus mogu koristiti samo punjači koje je Apple proizveo ili sertifikovao. To znači da bežični punjači istog standarda od drugih proizvođača neće biti u stanju da napune nijedan od tri nova iPhone modela.


 

Izvor: Mondo.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top