Nastavak gradnje autoputa: Kinezi spremni za privatno javno partnerstvo | Ekonomist

Nastavak gradnje autoputa: Kinezi spremni za privatno javno partnerstvo

Direktor CRBC-ija Du Fe prilikom sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, pokazao je interesovanje za učesce u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama autoputa Bar- Boljare, u skladu sa domaćim zakonima i evropskim standardima. Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

Nurković podsjetio na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku

Ministar Osman Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava  u Kini sastao sa Du Feom, direktorom kineske kompanije CRBC. Sagovornici su kazali da su zadovoljni ugovaranjem radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

– Ministar Nurković podsjetio je na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku uz poštovanje najvećih standarda kvaliteta, čemu je i u prethodnom periodu poklanjana puna pažnja, uz maksimalnu kontrolu u svakoj fazi izvedenih radova – navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Direktor CRBC-ija i ovom prilikom pokazao interesovanje za učesce u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama, u skladu sa domaćim zakonima koji regulišu oblast javnih nabavki, kao i evropskim standardima javnosti i transparentnosti. Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

– Du Fe informisao je ministra Nurkovića da su ugovoreni radovi sa Vladom Srbije na dionici Preljina-Požega, a da se intenzivno  pregovara za narednu  dionicu od Požege do granice sa Crnom Gorom – navodi se u saopštenju.

Nurković je i dodao da cijeli projekat autoputa kroz Crnu Goru,  dobija puni smisao i veći značaj, kao i da je ovo još jedan demant oponentima ovog kapitalnog projekta, koji smatraju da je oduka Crne Gore da gradi  prioritetnu dionicu bila neracionalna.

– Direktor CRBC-ija je najavio posjetu Crnoj Gori tokom jula, kako bi sagledao situaciju na terenu i dao konkretnu podršku u cilju rješavanja eventualnih izazova tokom realizacije projekta kao i uspješnom završetku projekta na zadovoljstvo svih – zaključeno je u saopštenju MPS.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top