NASA zapošljava Ispunjavate li uslove ?

NASA zapošljava, a uslovi čak i nijesu tako strašni kao što možda mislite.

NASA je objavila da traži astronaute, pri čemu je otkriveno da mnogo od onoga u što su ljudi vjerovali da su uslovi, uopšte nije istina.

Biznis Insajder je tako odlučio da razotkrije najveće mitove o astronautskom poslu, pa možda otkrijete da ipak ima nade da ostvarite svoj san iz djetinjstva.

Mit: Treba da imate pilotskog iskustva da biste bili astronaut.

Istina: Iskustvo je poželjno ali nije nužno. S druge strane, treba vam diploma nekog prirodnomatematičkog ili tehničkog fakulteta.

Mit: Morate imati savršen vid.

Istina: Od 2007. godine, prihvataju se i osobe koje su se podvrgle laserskom smanjivanju dioptrije, sve dok je prošlo najmanje godinu dana od operacije.

Mit: Morate biti određenog uzrasta.

Istina: Nije postavljena starosna granica, pa su odabrani kandidati stari između 26 i 46 godina. Doduše, treba vam najmanje tri godine iskustva u nekom vezanom poslu.

Mit: Treba vam vojno iskustvo.

Istina: Vojno iskustvo je učestalo među astronautima, ali nije uslov. Ali trebate proći astronautski test izdržljivosti.

Ako imate sve što traže, i planirate put u SAD, znajte da će NASA početi da prima prijave 14. decembra.

Izvor:cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top