Nakon banaka, Grčka zatvorila i berzu - Ekonomist

Nakon banaka, Grčka zatvorila i berzu

Grčka berza biće zatvorena do 7. jula, dan nakon što je predviđeno da banke budu otvorene nakon jednonedjeljne pauze, saopšteno je danas iz atinske berze.

Saopštenje dolazi nekoliko sati nakon što je Atina izdala dekret o zatvaranju banaka do 6. jula, dan nakon referenduma kog je za 5. jul sazvao premijer Grčke Aleksis Cipras, prenosi agencija Frans pres.

Građani na referendumu treba da se izjasne da li su za ili protiv prihvatanja najnovijeg predloga međunarodnih kreditora.

U Grčkoj je jutros objavljeno da će banke u toj zemlji biti zatvorene u narednih nedelju dana, kao i da Grci dnevno sa bankomata mogu da podignu 60 eura, pošto je zabrinuto stanovništvo ispraznilo bankomate u dramatičnom eskalaciji krize između zvanične Atine i stranih povjerilaca oko grčkog duga.

Banke će biti zatvorene do 6. jula, dan posle raspisanog referenduma, a limit od 60 eura na bankomatima se ne odnosi na strane turiste koji će biti izuzeti od ograničenja, objavljeno je u službenom glasilu Grčke vlade.

Izvor Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top