Najveća bruto plata 71.551 euro | Ekonomist

Najveća bruto plata 71.551 euro

Najviša bruto zarada u prošloj godini isplaćena je licu zaposlenom u djelatnosti konsultantskih usluga u oblasti informacionih tehnologija i iznosila je 71.551 eura, saopšteno je Dnevnim novinama u Poreskoj upravi.

Prema podacima kojima raspolaže ta finansijska institucija, ovaj iznos unijet je u izvještaj o obračunatom i plaćenom porezu na dohodak fizičkih lica i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje pod šifrom “1 zarade”, ali nij e riječ o redovnom mjesečnom primanju.

“Navedeni iznos isplaćen je predmetnom licu samo u jednom mjesecu, te se ne može zaključiti da se radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenog, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja”, istakli su u Poreskoj.

Ova zarada je, pak, 4,3 puta manja od najviše bruto plate u 2016. godini, koja je bila 307.670 eura, a isplaćena je osobi zaposlenoj u sektoru razrade građevinskih projekata.

Najniže prosječne plate primali su radnici u trgovinama 348 eura i administrativni i pomoćni službenici 339 eura.


 

Izvor: Dnevne novine

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top