Najskuplji stan na svijetu prodat za 100 miliona dolara | Ekonomist

Najskuplji stan na svijetu prodat za 100 miliona dolara

Najskuplji stan u takozvanom Milijarderskom pojasu na Menhetnu, prodat je za preko 100 miliona dolara, čime je postavljen novi rekord na tržištu nekretnina.

Penthouse u zgradi One57 koja gleda na Central Park proteže se preko 89. i 90. sprata i prodat je za 100,47 miliona dolara, čime je postao najskuplji stan ikad prodat na Menhetnu, prenose američki mediji.

Ujedno je ovaj stan i prvi “dom za jednu porodicu” u istoriji Njujorka koji je prodat za više od 100 miliona dolara.

Dosadašnji rekord držala je Ekatarina Ribolovljeva, ćerka ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva, koja je 88 miliona dolara platila stan na 15 Central Park West prije gotovo četiri godine.

“Ovo će postaviti novu granicu za nekretnine u Njujorku, posebno nove građevine. Mislim da će ovaj rekord biti probijen još nekoliko puta u iduće dvije godine”, kazao je Ben Benalloul iz firme RLTY NYC.

I iako je konačna cijena rekordna, ovaj je kupac zapravo sklopio bolji “dil” od Ribolovljevih: kvadratni metar platio je 9000 dolara, u poređenju sa 13.000 koliko su za svoj stan platili Rusi.

Dvoetažni penthouse ima šest soba, sedam kupatila, teretanu, bazen, džakuzi, saunu, biblioteku i, naravno, fantastičan pogled sa svih strana.

 

Izvor: Index, Bizlife
Foto: One57
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top