Najskuplje noćenje na svijetu | Ekonomist

Najskuplje noćenje na svijetu

Hotel “President Wilson”, otvoren je u maju 1962. godine. Ime je dobio po 28. američkom predsedniku Vudrou Vilsonu, zbog njegove uloge u stvaranju Lige naroda.

Koliko je taj apartman luksuzan najbolje govori činjenica da su u njemu boravile slavne ličnosti poput Ričarda Brensona, Rijane i Bila Gejtsa. Osim toga što je najskuplji, ovo je i najveći apartman u Evropi i prostire se na 1.680 kvadratnih metara.

Kupatila su napravljena od mermera i opremljena proizvodima kuće Hermes, u slučaju da gosti ne nose svoju kozmetiku, gelove za tuširanje, šampone i slično.

Dio pentausa su i dvije glavne spavaće sobe sa prostorijama za presvlačenje, tu je i đakuzi, a u prostoriji za odmor se nalazi klavir “Steinway Grand”.

Gosti mogu odjeću ostaviti u garderobi, a kada se udobno smjeste, očekuje ih uživanje u panoramskom pogledu na jezero. Na raspolaganju im je lični kuvar, batler pa čak i obezbjeđenje.

Kada budu hteli da se prošetaju po okolini, gosti za izlaz iz hotela mogu da iskoriste privatni lift. Noćenje u luksuznom penthaus apartmanu hotela “President Wilson” košta 91.000 eura.


 

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Top