Najmlađa milijarderka ugasila svoj startap | Ekonomist

Najmlađa milijarderka ugasila svoj startap

Elizabet Holms, direktorka Teranosa, najavila je da će zatvoriti sve svoje sadašnje laboratorije.

Startap koji je važio za kompaniju koja je trebalo da promijeni svijet, bez posla će ostaviti oko 340 ljudi od ukupno 800 koliko ih je trenutno, prenosi B92.

Kako je Holmsova navela u pismu upućenom “zainteresovanim stranama”, osim medicinskih laboratorija, katanac će staviti i na velnes centre.

Teranos će se sada fokusirati na razvoj Minilab platforme. Riječ je minijaturnim automatizovanihm laboratorijama koji će ispitivanja vršiti, ne kao do sada iz samo nekoliko kapi krpi, već iz “malih uzoraka”. To znači da Holmsova ipak nije odustala od dijagnostike.

Naš krajnji cilj je komercijalizacija tih laboratorija koje će moći da vrše analize iz malih zapremina, sa naglaskom da će se ispitivati bolesti iz oblasti onkologije, pedijatrije i intezivne njege”, navela je ona u svom pismu.

Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Regulatori su potom zabranili osnivaču kompanije Teranos – Elizabet Holms rad u laboratoriji na dvije godine.

Ovog ljeta, Forbs je bogatstvo „najmlađe milijarderke“ procijenio na NULA dolara.

Izvor: Bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top