Najbolji poslovni savjet koji sam dobio: Met Dejmon | Ekonomist

Najbolji poslovni savjet koji sam dobio: Met Dejmon

Met Dejmon (Matt Damon) je odličan glumac, a kako je došao do sjajne karijere podijelio je u videu koji je objavio „NLP Institut“. Izgleda su mu u tome pomogli savjeti koje je dobio kada je bio mlad.

„Najbolji savjet koji sam dobio je… pa, kazaću vam dvije stvari.

Kada sam bio mlađi, svi su mi govorili da ne budem glumac. Do današnjeg dana to je upravo ono što ja govorim ljudima koji dođu kod mene i kažu mi: „Razmišljam da se bavim glumom. Šta vi mislite?
Kažem im: „Apsolutno ne! To je užasna ideja, nemojte to uraditi.“ Jer to je sve što su meni drugi govorili.

Mislim da ako hoćete da uspijete u ovom biznisu, koji je pun odbijanja i poteškoća, morate da vjerujete u sebe, uprkos tome šta vam govore oni koje volite i oni kojima verujete. To je veoma lično putovanje.

Dakle, to je zaista pomoglo. Savjet da se držim dalje od ove karijere bio je zaista od pomoći. Po mom razumijevanju, to mi je bilo toliko važno da sam išao za tim.

Drugi savjet koji bih podijelio je…

Moj učitelj glume iz srednje škole Džeri Speka (Jerry Speca), koji je imao ogroman uticaj na mene rekao mi je pet riječi: „Samo uradi svoj posao, dečko.“

I ponavljao mi je to toliko puta, iznova i iznova – „Samo uradi svoj posao, dečko.“

To je ono čemu uvijek mogu da se vratim. To je moja polazna osnova.

Kada imam sumnju samo se fokusiram na svoj rad. Ako sve na filmu krene pogrešno pobrinuću se da moj rad bude pouzdan i onda idem dalje. To je sjajno mjesto za početak. To je dobra osnova.“


 

Izvor: Forensic Soul

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top