Najbolji poslovi za one koji ne vole rad sa ljudima

Koji god posao da radite, neizbježno dolazite u kontakt sa ljudima. Međutim, postoje poslovi na kojima minimalno komunicirate sa ljudima. Ako vam takav rad prija, onda su ovo najbolji poslovi za vas.

Poslovi koji se tiču životinja – pčelarstvo, stočarstvo, lov i ribolov
Postoje poslovi koji se tiču uzgoja životinja i koji poslednjih godina počinju da se promovišu. Sigurno ste čuli za mlade i obrazovane ljude koji napuštaju gradsku gužvu i odlaze na selo da uzgajaju životinje. Na primjer, proizvodi od  kozjeg mlijeka neverovatno su zdravi, i isplativo je praviti ih.
S druge strane, lov i ribolov vrlo su relaksirajući, i takođe ima minimalno kontakta sa ljudima.

Poljoprivrednici
Uzgajanje lješnika i oraha može da bude prilično unosan posao. Međutim, poljoprivreda obuhvata uzgoj različitih kultura, i nije nimalo laka. Nema ljudi da prouzrokuju stres, ali poljoprivrednici zavise od mnogih faktora na koje ne mogu da utiču.

Ekonomisti, računovođe
Ovakve profesije češće dolaze u kontakt sa digitronima, novcem, računarima nego sa ljudima. Sprovode istraživanja, prave izvještaje, rade proračune… Ukratko brojevi i planovi u prvom planu.

Programeri
Kao što ste i sami primijetili, većina programera mnogo se bolje snalazi u svijetu kompjutera nego u društvu. Prema programerima vladaju predrasude da su asocijalni, i da se teško s njima komunicira. U svakom slučaju, ako volite jasne procedure, a računare imate u malom prstu, onda je ovo pravi poziv za vas.

Pisci
Mnogi pisci, dok rade na nekom svom djelu, izoluju se po nekoliko nedjelja pa i mjeseci od društvenog života. Iako je kontakt sa ljudima, kao i promišljanje odnosa sa drugima bitno za stvaranje nekog djela u glavi, kod samog kreiranja bitno je da se pisac koncentriše i „odstrani“ sve suvišno što mu skreće pažnju.

„Ručni radovi“ – obućari, krojači, dizajneri…
Štrikanje, šivenje, krojenje, pravljenje nakita za prodaju ili izložbu. Ovakve profesije dolaze u kontakt sa ljudima, ali ne toliko često koliko sa iglama, perlicama, različitim materijalima.

Noćni čuvar
Ovakva vrsta posla uglavnom ne zahtijeva kontakt ni sa kim. Ako volite da bude sami tokom radnog vremena, onda je ovo idealna profesija za vas. Naravno, u obzir dolaze samo muškarci.

Izvor:BizLife

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top