Na Žabljaku očekuju 20.000 turista | Ekonomist

Na Žabljaku očekuju 20.000 turista

Očekujemo da će ove sezone Žabljak posjetiti oko 20.000 turista, jer Durmitor iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. Tome u prilog ide dobra posjeta u predsezoni, a osjetan je porast turista iz Njemačke i Francuske, kazala je za Pobjedu direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović-Šarović.

Ona ističe da je ljetnja turistička ponuda ove godine raznovrsna.

– Prije svega nudimo rafting, ziplajn, kanjoning, džip safari, planinarenje, pješačenje, posmatranje ptica, vožnju žičarom Savin Kuk sa panoramskim razgledanjem, vožnju čamcima na Crnom jezeru, panoramsku rutu Durmitorski prsten… U okviru manifestacija predviđeni su muzički koncerti, Zeleni filmski festival, promocija durmitorske hrane, Dani planinskog cvijeća i sportski događaji – objašnjava Krgović-Šarović.

Što se tiče smještajnih kapaciteta, sagovornica Pobjede ističe da je u ponudi deset hotela i izuzetno veliki broj privatnih smještaja, koji uključuju vile, apartmane i sobe.

– U ekspanziji je seoski turizam, koji u ponudi ima i hranu sa smještajem. Ono što u ovom trenutku fali jeste hotel sa većim smještajnim kapacitetima. Postojeći hoteli su manji, što predstavlja problem kada je u pitanju smještaj većih organizovanih grupa turista – ističe Krgović-Šarović.

Ona dodaje da je saobraćajna infrastruktura dobra, te da je Žabljak odlično povezan sa drugim crnogorskim opštinama.

– Lokalna mreža puteva je veoma dobra, pa skoro da ne postoji selo koje asfaltnim putem nije povezano sa gradskim jezgrom – naglašava Krgović Šarović.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top