Na razgovoru za posao je bitno ostati zapamćen

Na razgovoru za posao je možda najbitnije ostati primijećen, odnosno zapamćen.

Mnogo je stvari koje na to utiču, a posebnost je jedna od njih. Dajemo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ostavite snažan utisak na poslodavce:

Entuzijazam

Poslodavci očekuju da kandidati za posao budu uzbuđeni zbog rada u njihovoj firmi i da žele da se uklope u korporativnu kulturu. Ako osjete da nekome nedostaje entuzijazma ili strasti, taj kandidat sigurno neće biti osoba koju će izabrati.

Posebnost

Nemojte da se bojite da pokažete vlastitu posebnost. Prije svega, nemojte se ponašati robotski – poslodavci sigurno neće zapamtiti kandidate koji na razgovoru recituju unaprijed naučene rečenice. Štaviše, takvo ponašanje će ih odbiti.

Pošaljite pismo zahvale

Taj čin govori nešto o pristojnosti i manirama kandidata. Zahvalite se na ukazanoj prilici i vremenu koje su poslodavci izdvojili za razgovor s vama. Isto tako, taj čin vam omogućava dodatnu komunikaciju s poslodavcima, te dodatnu priliku da budete zapamćeni.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top