Na računu malezijskog premijera 673 miliona dolara | Ekonomist

Na računu malezijskog premijera 673 miliona dolara

Malezijski istražitelji ispitali su premijera Najiba Razaka o porijeklu 673 miliona dolara koje je navodno primio od donatora sa Bliskog istoka, a bile su namijenjene razvoju zemlje.

Malezijska antikorupcijska komisija rekla je da je Najib takođe morao da odgovori na optužbe u vezi s fondovima za državni razvoj. “Sastanak je trajao je oko dva i po sata. Premijer je u potpunosti sarađivao s komisijom”, rekla je agencija.

Najib je bio suočen s pozivima na ostavku, kao i s kritikama iz svoje stranke, nakon izvještaja iz jula u američkim medijima u kojima se sugeriše da su stotine miliona dolara na njegovom računu pronevjerene iz problematičnog fonda za razvoj koji je trebalo da se puni donacijama sa Bliskog istoka.

Najib je odbio sve optužbe. Komisija koja je u nadležnosti premijerove kancelarije, rekla je da je novac stigao od neimenovanog donatora s Bliskog istoka. Motivi za donacije još nisu otkriveni.

Izvor: Index

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top