Na prodaju prvo bugarsko preduzeće za bitkoine | Ekonomist

Na prodaju prvo bugarsko preduzeće za bitkoine

Fabrika za obradu metala u Ružincima kod Vidina prva je bugarska kompanija koja je zvanično objavljena na prodaju u digitalnoj valuti bitkoin. Prodaju je objavila vlasnica Julijana Kostova, koja investira u kriptovaluti i posluje u oblasti turizma i iznajmljivanja nekretnina.

Kostova za prodaju 92,53 odsto akcija Zavoda za metalne konstrukcije traži ekvivalent u vrijednosti od 495.000 eura, pri čemu osim bitkoina transakcija može da se ostvari i u drugim kriptovalutama – eterijumu ili moneru. Fabrika za obradu metala u Ružincima, koja ne radi već dvije godine, a prije toga je proizvodila stubove za elektroprenosnu mrežu, prema današnjem kursu vrijedi oko 35 bitkoina.

Vlasnica kompanije izjavila je bugarskim medijima da su aktive preduzeća sačuvane i da može odmah početi sa proizvodnjom. Kompanija posjeduje proizvodne hale, skladišta, administrativnu zgradu i druge građevine. Mediji su objavili ranije da je u Bugarskoj u akciji borbe protiv korupcije oduzeto stotine hiljada bitkoina vrijednih 3,6 milijarde dolara.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top