Na kretanje duga najveći uticaj imaće auto-put | Ekonomist

Na kretanje duga najveći uticaj imaće auto-put

Najveći uticaj na kretanje javnog duga do 2019. godine imaće povlačenje sredstava za realizaciju projekta autoputa Bar Boljari, navodi se u Vladinom Nacrtu programa ekonomskih reformi.

Prema projekciji, predviđeno je da će sredstva biti povlačena u iznosu od prosječno po 200 miliona eura godišnje“, navodi se u dokumentu koji je Vlada objavila u petak i koji se odnosi na period od ove do 2019. godine.

U Nacrtu koji će do 23. januara biti predmet procesa konsultacija sa javnošću navodi se da će se kredit Exim banke u periodu do 2019. godine realizovati do visine izvršenja, odnosno dinamike realizacije projekta.

Svako povlačenje sredstava tokom godine biće evidentirano u stanje duga. U periodu od ove do 2019. godine, predviđa se i povlačenje oko 315,1 miliona eura sredstava za finansiranje infrastrukturnih i drugih projekata“, navodi se u dokumentu.

Izvor: Dnevne novine

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top