Muke novopečenog milijardera | Ekonomist

Muke novopečenog milijardera

Autor “Minecrafta”, jedne od najprodavanijih igara svih vremena, Markus Persson, nedavno je objavio niz statusa na Twitteru u kojima je progovorio o svom novostečenom bogatstvu.

Naime, nakon što je, prije nešto više od godinu dana, svoju firmu Mojang prodao Microsoftu, Persson je na računu imao nešto više od dvije i po milijarde dolara.

Sedamdeset miliona dolara odmah je potrošio na golemu vilu u Beverli Hilsu i tamo održava tulume na koje dolazi slavna ekipa poput Skrillexa, Tonyja Hawka i Selene Gomez. Međutim, čini se da ga ovaj raskošni život nije učinio sretnijom osobom.

“Jednom kad imate sve, problem je to što više nemate razloga da se trudite, a odnosi s ljudima nemogući su zbog nejednakosti”, napisao je Persson i nastavio:

“Visim na Ibici s gomilom prijatelja i tulumarim s poznatim ljudima, radim šta god želim, ali nikad se nisam osjećao usamljenije i izolovanije.

Pronašao sam super djevojku, ali ona se boji i mene i mog životnog stila pa je na kraju izabrala normalnu osobu. Učinio bih isto što i Musk i pokušao da spasim svijet, ali ponovo bih bio izložen istim šupcima zbog kojih sam prodao Minecraft. Ljudi koji su naglo postali uspješni govore mi da je to normalno i da će proći. To je dobro znati. Idem da se istuširam.”

Persson se na kraju zahvalio svima koji su mu dali podršku i rekao da mu je zbog toga malo lakše.

Izvor: Index

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top