MSC povećava posjetu Kotoru | Ekonomist

MSC povećava posjetu Kotoru

Naredne godine u Kotor će čak 30 puta uploviti brodovi poznate italijanske kompanije Mediterranean Shipping Company. U odnosu na ovu godinu, to je 18 puta više. Pored toga, posjetu Kotoru planiraju i brodovi Lirica i Musica, od 317 i 300 metara dužine. Prošle godine nautičku sezonu u Crnoj Gori, otvorio je Mediteranov megakruzer Divina od 333 metra. Direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac, rekao je da je i njemačka kompanijA Aida zainteresovana za posjetu Crne Gore i Kotora.

„U 2016. njeni brodovi uploviće Između 10 i 15 puta. To znači i više njemačkih turista, jer su oni uglavnom Aidina klijentela“, kazao je Kusovac.

Radiće se i na unapređenju Luke, prije svega na povećanju kapaciteta marine za prihvat većeg broja megajahti. Instaliraće se nova plutača na sidrištu Plagenti za prihvat megakruzera. Nakon opremanja, putnički terminal bi početkom naredne godine trebalo da bude u punoj funkciji, a infrastrukturni projekti na moru povećaće sigurnost i bezbjednost plovidbe.

„Na sidrištu Plagenti imaćemo siguran vez za megakruzere od 330 metara, na sidrištu broj dva Kamenarovići za megakruzere, a u luci na operativnoj rivi za kruzere do 280 metara”, pojasnio je Kusovac i dodao da je uplovljavanjem kruzera Queen Elizabeth britanske kompanije Cunard, spuštena zavjesa na ovogodišnju uspješnu glavnu nautičku sezonu.

Izvor: mina-info.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top