MORT: Prihodi od turizma u nezavisnoj Crnoj Gori porasli 225 odsto

Prihodi od turizma u Crnoj Gori su prošle godine u odnosu na 2006, kada je postala nezavisna, porasli 225,64 odsto, dok su procijenjeni povećani su više od dva puta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Oni su kazali da je u periodu od 2006. godine do prošle evidentiran trend rasta broja turista i noćenja u svim vidovima smještaja.

– Crnu Goru je prošle godine posjetilo 2,2 miliona turista, 131,13 odsto više u odnosu na 2006. godinu. Oni su ostvarili 12,93 miliona noćenja, što je 117,81 odsto više nego 2006. godine – kazali su predstavnici Ministarstva agenciji Mina-business.

Oni su dodali da je broj turista koji su boravili u Crnoj Gori prošle godine, kao i broj ostvarenih noćenja porastao 10,24 odsto, odnosno 8,17 odsto respektivno.

– Respektivno, strani turisti su ostvarili 96,24 odsto ukupnog broja noćenja – rekli su iz Ministarstva.

Oni su naveli i da je u svim vidovima smještaja u prošloj godini nastavljen pozitivan trend kada je riječ o posjetama i noćenjima stranih gostiju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top