MORT odbio zahtjev Opštine: Bez gradnje toplane u Pljevljima | Ekonomist

MORT odbio zahtjev Opštine: Bez gradnje toplane u Pljevljima

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) zvanično je odbilo zahtjev opštine Pljevlja da izda građevinsku dozvolu za gradnju toplane u toj opštini.

Generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu MORT-a Ivana Vojinović kazala je da je zahtjev bio nepotpun u dijelu navođenja precizne lokacije za izgradnju objekte, te katastarske parcele planske dokumentacije.

– Neophodno je bilo da se preda glavni projekat u elektronskoj formi u skladu sa pravilnikom o načinu izrade i sadržini tehničke dokumentacije – kazala je Vojinović u Jutarnjem programu RTCG.

Sa druge strane, prvi čovjek Pljevalja kaže da je tehnička dokumentacija po sadržini i kvalitetu na zadovoljavajućem nivou.

– Ovdje se radi o formalnim razlozima i mislim da ni slučajno neće doći do situacije da cijeli projekat stane, jer previše se do sada uradilo posla da bi posao stao – kazao je predsjednik Đačić.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top