Monteživ: Kupujmo pileće meso, a ne vodu! | Ekonomist

Monteživ: Kupujmo pileće meso, a ne vodu!

“Novi Monteživ” doo iz Nikšića izrazio je zabrinutost kvalitetom pilećeg mesa koje je prisutno na tržištu Crne Gore i koje se nudi našim građanima, stoji u saopštenju te kompanije.

U proteklih par mjeseci, kako navode, uradili su niz analiza uvoznog zamrznutog pilećeg mesa i na osnovu dobijenih rezultata zaključili da uvozno meso sadrži 2 do 8 puta više vode u poređenju sa domaćim mesom.

Iz Monteživa upućuju na rezultate analize, kao i i notarski dokument koji potvrđuje sve istraživačke korake.

Kako su saopštili, svi potrošači mogu jednostavno uraditi istraživanje kupovinom zamrznutog pilećeg mesa koje će odmrznuti. Postoje dvije jednostavne kućne metode – ostaviti meso u tanjiru 12 h da se odmrzne na sobnoj temperaturi ili ostaviti u mikrotalasnoj peći na odmrzavanje 2 minuta. Treba izmjeriti meso prije i poslije odmrzavanja i procijeniti razliku.

U Monteživu tvrde da zamrznuto meso, koje potiče od drugih proizvođača iz uvoza, a nalazi se u maloprodajnim objektima u Nikšiću i na tržištu cijele Crne Gore sadrži 2 do 8 puta vode više nego njihovo meso. Napominju da su kupci na ovaj način prevareni i da može biti ugroženo zdravlje. Umjesto zdrave i hranljive piletine trgovci nude i prodaju piletinu koja sadrži neprirodne sastojke, a kao razloge tome navode tehničke (rashlađivanje piletine vodom), ali i komercijalne razloge, u cilju povećanja težine i uljepšavanja izgleda mesa.

Monteživ poručuje kupcima da kupuju domaće meso i hrane se zdravo, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top