Montenegro Erlajns bilježi porast prevoza putnika | Ekonomist

Montenegro Erlajns bilježi porast prevoza putnika

Nacionalna aviokompanija Montenegro Erlajns je u prvoj polovini tekućeg mjeseca prevezla 46.013 putnika, što je za 6.116 putnika ili 15,33 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz kompanije.

– Samo u redovnom saobraćaju, gdje MA leti ka 15 destinacija prevezeno je 39.446 putnika, što je za 3.777 putnika ili 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Čarter saobraćaj bilježi porast od skoro 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pa je MA za 15 dana jula u toj kategoriji prevezao 3.118 putnika. U code share saobraćaju je prevezeno 3.449 putnika – navode iz MA, dodajući da posebno ističu rezultat postignut tokom praznika, Dana državnosti 13. jula.

– Od 13. do 15.jula, MA je prevezao ukupno 10.148 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. Od čega je 8.815 putnika prevezeno u redovnom saobraćaju, gdje je procenat popunjenosti putničke kabine iznosio 81 odsto – piše u saopštenju.

Navode da je kompanija i u julu, kao i prethodnih mjeseci nastavila pozitivan trenda rasta broja putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

– Tako da nam to daje pravo na očekivanje da će se taj trend nastaviti i u periodu koji nam slijedi, uprkos jakoj konkurenciji. MA planira da u toku ove ljetnje sezone, od 01. juna do 30. septembra, preveze više od 350.000 putnika – zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top