Montenegro Airlines prevezao 120000 putnika

Montenegro Airlines prevezao 120000 putnika

Crnogorska avio kompanija Montenegro Airlines u prva četiri mjeseca ove godine prevezla je 119.713 putnika, ili 8.020 putnika više nego u istom periodu prošle godine.

To, kako je saopšteno iz nacionalne aviokompanije, predstavlja porast od 7,18 odsto u  poređenju sa istim periodom 2014. godine.

“Najveći porast broja prevezenih putnika evidentiran je u čarter saobraćaju i to 54,3 odsto. U code-share saobraćaju bilo je 8,16 odsto više putnika, dok je u redovnom saobraćaju zabilježen porast od 4,48 odsto.

Montenegro Airlines je ohrabren postignutim rezultatima i ovo predstavlja odličan početak 2015. godine”, saopšteno je iz MA. Uspješnom rezultatu u ovom periodu doprinijeli su, kako navode, čarter letovi gdje je od ugovorenih 70 već realizovano 20 letova.

“Svakako od koristi je bilo i otvaranje novih redovnih linija ka Lionu i Sankt Peterburgu , kao i stara nova linija prema Dizeldorfu. Ovi rezultati će biti još bolji, budući da od kraja juna crnogorski nacionalni avio-prevoznik otvara  novu čarter liniju za Baku, a u periodu jul-avgust jednom sedmično će obavljati i čarter letove za Jerevan”, istakli su iz MA.

Izvor:Mina-Business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top