Montenegro Airlines: Počeo ljetni red letenja | Ekonomist

Montenegro Airlines: Počeo ljetni red letenja

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines počeo je da saobraća prema ljetnjem redu letjenja, koji će važiti do 28. oktobra.

U Montenegro Airlinesu navode da je ljetnim redom letjenja planirano povećanje broja letova, naročito između juna i septembra.

„Svakako najveći broj letova biće na linijama prema Beogradu. MA će iz Podgorice prema Beogradu imati 15 rotacija, a iz Tivta 22 rotacije sedmično. Prema Moskvi će MA imati 16 rotacija, Parizu osam, a Beču, Frankfurtu i Cirihu po pet rotacija sedmično“, navodi se u saopštenju kompanije.

MA će, kako je objašnjeno, prema Rimu saobraćati četiri puta sedmično, a prema Ljubljani tri puta.

„Osim redovnih i već prepoznatljivih linija za Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljanu, Rim, Pariz i Moskvu, putnici će moći da računaju i na sezonske linije za London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf i Lion“, saopštili su predstavnici MA, dodavši da će prvi ovosezonski let prema Dizeldorfu biti 8. aprila, kao i da će MA prema toj destinaciji saobraćati dva puta sedmično

Let ka Lionu će, kako je naglašeno, biti 15. aprila i prema tom gradu će se saobraćati jednom sedmično. Prema Londonu MA će imati tri rotacije sedmično, dok je prvi let planiran za 26. april. Kompanija će tri puta sedmično letjeti i prema Kopenhagenu počev od 6. maja, dok će do Sankt Peterburga letjeti dva puta sedmično od 6. juna.

Kompanija će tokom ljetnjeg reda letjenja realizovati značajan broj čarter letova prema Bariju, Napulju, Bratislavi, Nantu, Ajaču, Lincu i Salzburgu.

„Prvi put ove godine imamo i seriju čarter letova za Tel Aviv i Helsinki. Letove po ljetnjem rasporedu realizovaćemo sa flotom od pet aviona, i to tri tipa Embraer 195 i dva Fokera 100“, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top