Montenegro Airlines neće povećavati cijene karata | Ekonomist

Montenegro Airlines neće povećavati cijene karata

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines neće povećavati cijene karata usljed rasta cijena naftnih derivata. Iako su neke svjetske avio-kompanije najavile da će podići cijene karata zbog rasta troškova za gorivo, iz MA uvjeravaju da to neće raditi.

Oni u ovom trenutku ne planiraju povećanje cijene karata, iako je u aprilu cijena nafte na svjetskom tržištu skočila više od osam odsto i dosegla najviši nivo od kraja 2014. godine.

“MA je tokom prošle godine plaćao prosječnu cijenu goriva 12,5 odsto više u odnosu na 2016. godinu. I u takvim uslovima kompanija nije posegla za povećanjem cijena svojih usluga, već je uvećanje troškova za gorivo kompenzovala optimalnim planiranjem broja letova tokom 2017. godine, kao i smanjenjem ostalih fiksnih i direktnih operativnih troškova, ali sve u mjeri koja ne ugrožava bezbjednost putnika, posade i flote”, saopšteno je iz kompanije.

“Uprkos tome MA je u prošloj godini ostvario dva i po puta bolji poslovni rezultat u odnosu na 2016. godinu. U kompaniji ćemo se zasad držati tog modela i, naravno, pomno ćemo pratiti dešavanja na tržištu i shodno situaciji donijećemo najbolju poslovnu odluku za kompaniju i naše korisnike”, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top