Montenegro Airlines dogovorio nove letove ka Lionu | Ekonomist

Montenegro Airlines dogovorio nove letove ka Lionu

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines, najavila je za sljedeću godinu veći broj letova ka Lionu, destinaciji ka kojoj će saobraćati dva puta sedmično tokom ljetnje turističke sezone.

Inače, Montenegro Airlines se u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i ove godine predstavio na 39. Međunarodnom sajmu turizma IFT “Top Resa 2017” u Parizu.

Predstavnici crnogorske avio-kompanije su na sajmu definisali nastavak saradnje sa francuskim turoperatorima i za narednu godinu.

“Riječ je o turoperatorima i agencijama sa kojima Montenegro Airlines ima dugogodišnju saradnju, kao što su MTO, Luminalis, Prodintur… Dokaz da za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom vlada veliko interesovanje je i dogovorena serija čarter letova za sljedeću godinu za francuski grad Briv. Pored redovnog saobraćaja ka Parizu, Montenegro Airlines za sljedeću godinu najavljuje povećanje broja letova ka Lionu, destinaciji ka kojoj će saobraćati dva puta sedmično tokom ljetnje turističke sezone”, saopšteno je iz kompanije.

Podsjećaju da je kompanija od 1. aprila do 20. septembra 2017. godine zabilježila dobre komercijalne rezultate i prevezla 28.611 putnika sa francuskog tržišta.

“I to 25.074 putnika ka/iz Pariza i 3.537 ka/iz Liona. Ovaj rezultat postignut je sa flotom od 5 aviona. U periodu pred i post sezone Montenegro Airlines organizuje seriju čarter letova za Nant i Ajačo, čime ostvaruje jedan od strateških ciljeva nacionalne kompanije, kao generatora razvoja crnogorske turističke privrede, a to je povećanje broja putnika u periodu niske turističke sezone”, saopšteno je iz nacionalnog avioprevoznika.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top