Mogućnosti razvoja saradnje Crne Gore i turskih pokrajina | Ekonomist

Mogućnosti razvoja saradnje Crne Gore i turskih pokrajina

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Turske i Unijom komora i robnih berzi te zemlje, organizovala je 14. marta 2017. godine poslovni forum crnogorskih i privrednika pokrajine Muš. U radu skupa učestvovao je i predstavnik Ambasade Turske u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Privredne komore Ivan Saveljić izrazio je očekivanje da će ovaj skup doprinijeti razvoju saradnje naše i privrede ove turske regije.

Ukazao je na problem visokog trgovinskog deficita naše zemlje koji proizilazi iz male pokrivenosti uvoza izvozom. Deficit je prisutan i u robnoj razmjeni sa Turskom.

“Deficit u trgovini između dvije zemlje je povećan tri puta i iznosi 64 miliona eura. Crna Gora je izuzetno zainteresovana za smanjivanje deficita u razmjeni sa Turskom”, rekao je Saveljić, i izrazio očekivanje da će i ovaj forum doprinijeti izvozu određenih crnogorskih proizvoda u pokrajinu Muš.

Predsjednik Privredne komore Pokrajine Muš Fatih Cengiz objasnio je da delegaciju privrednika koju predvodi čine predstavnici sektora građevine, tekstila, prehrambene i grafičke industrije, ICT i saobraćaja.

“Očekujem da će ovaj forum biti impuls za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom i pozivam vaše privrednike da posjete pokrajinu Muš”, rekao je Cengiz.

On je dodao da će delegacija Muša nakon Crne Gore posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top