Moguće uspostavljanje avio linije Podgorica - Barselona | Ekonomist

Moguće uspostavljanje avio linije Podgorica – Barselona

                                     Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, najavio je da je donijeta odluka da se uradi sve kako bi došlo do upostavljanja direktne avio linije na relaciji Podgorica-Barselona. On je započeo sa predstavnicima kompanije “Vueling” pregovore o uspostavljanju te linije. Na sastanku u okviru Međunarodnog foruma za razvijanje avio linija, Orlandić je istakao da je otvaranje tržišta Španije izuzetno važno za crnogorske aerodrome, cjelokupnu privredu ali i naše građane.

– Kao što sam ranije i najavio, zauzeli smo proaktivan pristup i uspostavili smo kontakt sa kompanijama sa tržišta za koja smatramo da nijesu dovoljno otvorena. Jedno od najznačajnijih tržišta je Pirinejsko poluostrvo i imajući u vidu sve faktore, odlučili smo se da učinimo sve da dođe do uspostavljanja direktne linije Podgorica-Barselona. Predstavnici kompanije “Vueling” su zainteresovani da dođe do saradnje i u narednom periodu ponovo ćemo se sastati i nadam se dogovoriti tu rutu, koja će siguran sam, biti veoma uspješna – saopštio je direktor Orlandić.

On se na Forumu koji se održava u Tbilisiju sastao i sa čelnim ljudima poljske kompanije “LOT” sa kojom je nedavno dogovorena linija Podgorica-Varšava. Avioni te kompanije će šest puta sedmično tokom ljetnje sezone slijetati na podgorički aerodrome, ali postoji mogućnost da se ta linija uspostavi i kao redovna.

Komentariši

Top