Moguće da će Rusija zabraniti uvoz hrane iz Crne Gore | Ekonomist

Moguće da će Rusija zabraniti uvoz hrane iz Crne Gore

Rusija planira da zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja proširi na još neke države, javlja RIA novosti, citirajući potpredsjednika vlade Arkadija Dvorkoviča.

“Rusija, koja je u avgustu prošle godine zabranila uvoz većine prehrambenih namirnica sa Zapada, planira da pomenutu zabranu proširi na još neke države koje su podržale sankcije Evropske unije protiv Rusije”, izjavio je Dvorkovič, a prenosi Rojters.

U informaciji nije nagoviješteno o kojim se zemljama radi.

Crnogorske Vijesti pišu da je rusko ministarstvo poljoprivrede vladi poslalo prijedlog liste zabranjenih proizvoda za uvoz iz još sedam zemalja, među kojima su Crna Gora i Albanija.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je prošle nedjelje da je moguće da će biti proširena lista zemalja kojima će Rusija uvesti embargo na uvoz.

Kako navodi ruska agencija, on je to rekao pošto su Crna Gora, Albanija, Island, Norveška, Lihtenštajn, Ukrajina i Gruzija odlučile da produže sankcije koje je EU uvela Rusiji.

Dvorkovič je, takođe, izrazio očekivanje da će Rusija izvesti između 25 i 27 miliona tona žitarica u 2015/2016. godini.

Kako podsjeća Rojters, EU je 2014. godine uvela sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Izvor: Vijesti, Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top