MMF nudi pomoć Crnoj Gori u stabilizaciji javnog duga | Ekonomist

MMF nudi pomoć Crnoj Gori u stabilizaciji javnog duga

Međunarodni monetarni fond spreman je da pruži podršku Crnoj Gori u stabilizaciji javnog duga.

MMF nudi pomoć i u sprovođenju fiskalne konsolidacije i reformi finansijskog sistema, saopštili su predstavnici MMF-a na sastanku sa članovima crnogorske delegacije u Vašingtonu.

Iz Centralne banke Crne Gore saopšteno je da je sa predstavnicima MMF-a ugovorena tehnička pomoć za podizanje kapaciteta bankarske supervizije, kao i supervizijskih kapaciteta i standarda Agencije za nadzor osiguranja.

“Za podršku jačanju prihodne strane budžeta ugovorena je tehnička pomoć za nastavak reforme poreske uprave i dizajn poreske politike koja će doprinijeti konsolidacionim naporima Vlade”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku crnogorskog ministra finansija Darka Radunovića i guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa potpredsjednikom MMF-a i direktorom Evropskog odjeljenja te međunarodne finansijske institucije Tao Cangom i Paulom Tomsenom podržana je fiskalna konsolidacija i spremnost za aktivnim upravljanjem javnim dugom, dodaje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top