MMF: Nema razgovora oko grčkog duga | Ekonomist

MMF: Nema razgovora oko grčkog duga

Međunarodni monetarni fond saopštio je da nije bilo nikakvih razgovora sa Grčkom o refinansiranju duga prema toj finansijskoj instituciji.

MMF je jedan od tri povjerilaca Grčke u okviru takozvane trojke koja još uključuje Evropsku centralnu banku i Evropsku komisiju.

“Nije bilo nikakvih pregovora sa vlastima o promjenama opšteg okvira” duga, rekla je portparolka MMF u kratkom saopštenju kao odgovor na izjave Atine da je počela pregovore s MMF o mogućem restrukturiranju duga.

Od dolaska na vlast u Atini, ljevičarska partija Siriza ističe želju da ponovo pregovara o svom javnom dugu sa evropskim zemljama i MMF koji su pozajmili Grčkoj 240 milijardi eura u okviru dva programa pomoći zaključenih 2010. i 2012. godine.

“Postoji opšti okvir pregovora za upravljanje dugom u sadašnjem programu”, navodi se u saopštenju MMF. Grčka treba da vrati MMF ukupno 25 milijardi eura, prema navodima na vebsajtu te međunarodne institucije.

 

Izvor: Beta

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top