Mistral brodovi i dalje nisu isporučeni Rusiji | Ekonomist

Mistral brodovi i dalje nisu isporučeni Rusiji

Moskva — Ruski predsjednik Vladimir Putin očekuje da Fancuska vrati novac koji je Rusija unaprijed dala za brodove tipa “mistral” ako ti brodovi ne budu isporučeni.

Francuska je suspendovala isporuku desantnih nosača helikoptera “mistrala” zbog sankcija uvedenih Rusiji usljed angažovanja na istoku Ukrajine, a u okviru ugovora od 1,2 milijarde eura, do kraja godine bi trebalo da isporuči još jedan takav brod.

Putin je danas na televiziji, odgovarajući na pitanja građana, rekao da Moskva neće tražiti penale zbog neisporučivanja brodova “Sevastopolj” i “Vladivostok” koji se u Francuskoj grade za Rusiju.

On je rekao da neisporučivanje neće ugroziti kapacitete ruske mornarice, dodajući da je Rusija napravila tu narudžbinu kako bi ojačala odnose s Francuskom.

“Vladivostok” je trebalo da bude isporučen Rusiji sredinom novembra, kao dio ugovora od 1,2 milijardi eura potpisanog u junu 2011. godine između Rusije i brodogradilišta DCNS. “Sevastopolj” je trebalo da bude isporučen u oktobru 2015.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top