Ministarstvo ekonomije: Za 66 aktivnosti u industriji izdvaja se 290 miliona eura | Ekonomist

Ministarstvo ekonomije: Za 66 aktivnosti u industriji izdvaja se 290 miliona eura

Akcionim planom za implementaciju Industrijske politike, koji je usvojila Vlada Crne Gore, planirano je da u ovoj godini bude sprovedeno 66 aktivnosti, za čiju realizaciju će biti izdvojeno skoro 290 miliona eura, saopšteno je u Ministarstvu ekonomije.

„Posmatrano po izvorima finansiranja, u strukturi dominiraju sredstva javnog sektora od ukupno 170,3 miliona eura, od čega je najveći dio usmjeren na finansijsku podršku industrijskom sektoru od Investiciono-razvojnog fonda“, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu su naglasili da je iz sredstava privatnog sektora opredijeljeno 97 miliona eura, iz budžeta 17,4 miliona, IPA fondova 4,6 miliona i donatorskih programa 236.000 eura.

Akcioni plan za ovu godinu, koji je pripremljen u saradnji resornih ministarstava i ključnih predstavnika javnog i privatnog sektora, podijeljen je na četiri strateška cilja, a za realizaciju aktivnosti definisanih prvim strateškim ciljem, koji se odnosi na konkurentnost industrije, u dijelu unaprijeđenja fizičkog kapitala opredijeljeno je 162,8 miliona eura, za realizaciju drugog strateškog cilja – investicije i finansije za modernizaciju industrije, opredijeljeno je oko 114 miliona, dok je za realizaciju aktivnosti u okviru trećeg strateškog cilja, koji se odnosi na inovacije i preduzetništvo, obezbijeđeno je 12,03 miliona eura, a četvrtog, pristup tržištu, 732.000 eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top