Ministarstvo ekonomije: Sagledati posljedice poskupljenja goriva | Ekonomist

Ministarstvo ekonomije: Sagledati posljedice poskupljenja goriva

Vlada će sagledati mogućnost preduzimanja potrebnih mjera u cilju ublažavanja eventualnih negativnih efekata poskupljenja svih vrsta goriva u Crnoj Gori, ukoliko bude prijetila opasnost da ugroze privredu i građane, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

“Vlada prati kretanja na međunarodnom tržištu i, ukoliko ona budu prijetila da ugroze crnogorsku privredu i građane, sagledaće mogućnost preduzimanja potrebnih mjera u cilju ublažavanja eventualnih negativnih efekata, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, u četvrtak će na sjednici Vlade informisati njene članove o trenutom stanju u vezi sa novim cijenama goriva u Crnoj Gori, čiji je rast izazvalo povećanje vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi i jačanje dolara u odnosu na euro.

Obračun maksimalno dozvoljenih vrijednosti naftnih derivata Ministarstvo ekonomije obavlja svakog drugog ponedjeljka za prethodnih deset radnih dana.

“To znači da će kretanja cijena na međunarodnom tržištu u ovoj i narednoj sedmici odrediti nivo eventualne korekcije cijena u Crnoj Gori”, kazali su iz Ministarstva.

Naredni obračun, koji podrazumijeva obračun prosječne vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu od deset radnih dana, Ministarstvo će objaviti 11. juna.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top