Ministarstvo ekonomije: Informisanje privrednika kroz posjete opšinama | Ekonomist

Ministarstvo ekonomije: Informisanje privrednika kroz posjete opšinama

Niz posjeta svim crnogorskim opštinama u cilju upoznavanja privrednika sa programima podrške razvoju biznisa organizovaće Ministarstvo ekonomije Crne Gore u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, u okviru nastavka projekta Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori.

Planirano da projekat bude pokrenut na proljeće ove godine, nakon što ugovor o njegovom finansiranju potpišu Ministartsvo ekonomije i UNDP, saopšteno je u tom Vladinom resoru.

„To će biti nastavak uspješne saradnje ove dvije institucije, koji se sprovodi već četvrtu godinu za redom, a ima za cilj unaprijeđenje konkurentnosti privrede“, navodi se u saopštenju.

Osim prezentovanja devet programa u svim crnogorskim opštinama i informisanja privrednika o načinima na koje mogu postati njihovi korisnici i tako unaprijediti svoje poslovanje, namjera posjeta biće i da se kroz komunikaciju sa privrednicima prepoznaju sve prepreke i izazovi sa kojima se susreću, kao i načini na koje je te izazove moguće prevazići kroz buduće projekte ili inovaciju postojećih programa.

„U planu je da predstavnici Ministarstva ekonomije i UNDP mjesečno posjećuju dvije do četiri crnogorske opštine i održe sastanke sa lokalnim postojećim i potencijalnim privrednicima“, dodaje se u saopštenju.

Devet programa koje Ministarstvo ekonomije u kontinuitetu sprovodi, a koji će bliže predstaviti crnogorskim privrednicima kroz najavljeni projekat, su, kako navode, Uredba o podsticanju direktnih investicija, Projekat razvoja biznis zona, Program podsticaja razvoja klastera u Crnoj Gori i Program povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda poslovanja od 2017-2020 godine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top