Ministarka Sekulić učestvuje na Bečkom ekonomskom forumu | Ekonomist

Ministarka Sekulić učestvuje na Bečkom ekonomskom forumu

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić učestvovaće na 14. Bečkom ekonomskom forumu koji se sjutra održava u glavnom gradu Austrije.

Ministarka Sekulić će, zajedno sa ostalim visokim predstavnicima iz oblasti politike i ekonomije iz regiona, Evrope i šire, učestvovati na drugoj sesiji organizovanoj u okviru foruma: okruglom stolu na temu „Regionalna saradnja kao dio evropskih integracija“ pod motom „Ekonomija ispunjava politiku“. Učesnici okruglog stola će razgovarati o neophodnosti saradnje između ove dvije oblasti za zajednički razvoj regionalne ekonomije i politike, kao dijela ujedinjene Evrope.

Pomenutoj sesiji prethodiće plenarna sjednica „Živimo u digitalnom vremenu! Vizije i odgovor investitora“ koja će se fokusirati na temu „Digitalna ekonomija i društvo – očekivanja i realnosti“. U okviru pomenute teme predmet razgovora visokih zvaničnika biće kako investicije mogu biti motor za konkurentnost i rast i kakav uticaj globalna digitalizacija može imati na njih.

Beč ekonomski forum osnovan je u aprilu 2004. godine po ideji dr Elene Kirtcheve, tadašnje ambasadorke Republike Bugarske u Austriji. Cilj je promocija ekonomske saradnje između zemalja i teritorija od Jadrana do Crnog mora: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Slovenije, Turske, Ukrajine i Kosova, sa sjedištem u Beču.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top