Ministar Simović: Crnogorska poljoprivreda ide u dobrom smjeru | Ekonomist

Ministar Simović: Crnogorska poljoprivreda ide u dobrom smjeru

Crnogorska poljoprivreda ide u dobrom smjeru, ali dosta toga bi još trebalo da se uradi, a taj proces će biti i mora biti brži, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i potpredsjednik Vlade Milutin Simović.

On je saopštio da u prilog tome ide činjenica da imamo sve izdašniju podršku državnog budžeta, ali i EU fondova.

– Rezultati o tome svjedoče. Svjedoci smo brojnih pogona za proizvodnju, podižu se novi voćnjaci i vinogradi – rekao je Simović i dodao da se značajan dio naše proizvodnje plasira kroz turističku potrošnju.

– To je najbolji i najvredniji izvoz, taj izvoz na kućnom pragu, ali to je nevidljivi izvoz, jer se ne bilježi u trgovinskim bilansima. Od ukupnog uvoza na godišnjem nivou 23 odsto desi se tokom jula i avgusta, dakle u špicu sezone. To je dobar podatak da mi imamo godišnje veoma značajan rast turista koji dolaze u Crnu Goru – rekao je Simović.

Naša zemlja, kako je rekao, uvozi određeni broj proizvoda koji se ne proizvode kod nas, ali i onih koje bi mogli da proizvodimo ovdje.

– Pred nama je izazov da povećamo obim i konkurentnost crnogorske poljoprivredne proizvodnje – rekao je Simović.

_______________________________________________________________________________

Izvor: Radio Crne Gore

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top