Ministar Radulović: Prekomjerna gradnja nam nikad nije bila namjera

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović objašnjava da iako je Crna Gora mala zemlja u srcu Sredozemlja i da je relativno nenaseljena zemlja, ali da prekomjerna gradnja nikad nije bila namjera, poručio je ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović na Forumu EUSAIR.

– Činjenica da imamo pet nacionalnih parkova govori dosta o tome da smo uvijek imali na umu očuvanje onog što nam je dala priroda – rekao je Radulović.

On je podsjetio da je postojeća Strategija razvoja turizma usvojena 2008. za period do 2020. godine i da je sasvim usklađena sa principima održivog razvoja.

–  Koncentracija turističke djelatnosti je i dalje veoma prisutna na jugu, ali je radikalno povećan obim turizma na sjeveru, uz povećanje do 50 odsto – naveo je Radulović.

Čevtrti Forum, koji zajednički organizuju Crna Gora i Evropska komisija uz podršku strateškog projekta EUSAIR Facility Point, otvoren je danas u Budvi i biće održan tokom dva dana, pod sloganom “Integracija ljudi, razvoj regiona”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top