Ministar finansija: Prihodi budžeta na početku 2019. veći 18,5 odsto | Ekonomist

Ministar finansija: Prihodi budžeta na početku 2019. veći 18,5 odsto

Početak 2019. godine obećava. Prihodi budžeta u januaru i februaru veći su za 18,5% u odnosu za isti period prošle godine i 6,3% u odnosu na planirano, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

Radunović je danas razgovarao sa analitičarima kreditne agencije Moody’s, Heiko Peters i Hanah Dimpker, koji borave u Podgorici u okviru redovne godišnje posjete.

– Radunović ih je informisao o rezultatima iz 2018. godine i naglasio da je početak 2019. godine obećavajući i da podaci za januar i februar pokazuju da su prihodi budžeta veći za 18,5% u odnosu za isti period prošle godine i 6,3% u odnosu na planirano – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar je, kako se dodaje, podsjetio prisutne da je Crna Gora u trećoj godini fiskalne konsolidacije i da su mjere dale rezultata.

– 2019. godina je važna zbog rada na strukturnim reformama, ali i zbog toga što je ovo godina silazne putanje kada je javni dug u pitanju – kazao je Radunović.

On je dodao da je u Crnoj Gori pokrenut snažan investicioni ciklus u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture.

– Predstavnici agencije Moody’s su u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori u cilju sagledavanja ekonomskih, fiskalnih i finansijskih prilika u našoj državi, odnosno radi prikupljanja podataka na osnovu kojih će napraviti procjenu rejtinga države, sastaju se sa predstavnicima Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore, bankarskog sektora i međunarodnih organizacija – kazali su iz Ministarstva.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top