Ministar finansija: Kroz reprogram naplaćena 44 miliona | Ekonomist

Ministar finansija: Kroz reprogram naplaćena 44 miliona

Država je od početka primjene Zakona o reprogramu poreskog potraživanja do kraja prošle godine ukupno naplatila 44,4 miliona eura reprogramiranog poreskog duga, što je 72,3 odsto planirane naplate po tom osnovu, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

On je juče u Skupštini kazao da su kompanije uplatile 35,1 miliona eura, fizička lica 6,1 milion, a javna preduzeća i ustanove lokalnih samouprava 3,2 miliona eura.

– Reprogram poreskog potražvanja odobren je za 6.857 poreskih obveznika, sa iznosom osnovnog duga od 161 miliona eura, od čega je u prve dvije godine primjene tog propisa naplaćena skoro trećina ukupnih obaveza – naveo je Radunović i dodao da je nivo dospjelog poreskog duga u posljednje tri godine smanjen za više od 190 miliona eura.

Od januara do kraja februara ove godine, kako je naveo, naplaćeno je 223,3 miliona eura prihoda budžeta, što je 34,7 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top