Minimalac prima svaki 11 Crnogorac | Ekonomist

Minimalac prima svaki 11 Crnogorac

Budva — Minimalnu zaradu u Crnoj Gori, koja je prema posljednjim podacima iznosila nešto ispod 200 eura, u prošloj godini primalo je skoro 16 hiljada građana.

Preciznije, svaki 11 zaposleni.

S druge strane, prema podacima Poreske uprave, za period od januara do decembra 2014, obračunato je pet najvećih mjesečnih bruto zarada, u iznosu od po 121.200 evra, prenijeli su crnogorski mediji.

Iz Poreske uprave su pojasnili da se ti iznosi pojavljuju samo u jednom mjesecu, te da se može zaključiti da se radi o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja.

Toliki iznos plate obračunat je u djelatnosti razrade građevinskih projekata, dok je u hotelijerstvu najveća plata iznosila 90.691 euro.

U oblasti vanživotnog osiguranja najveća obračunata zarada bila je nešto viša od 71.000 eura, dok je 69.191 euro iznosila najveća obračunata zarada u djelatnosti ostalog monetarnog posredovanja.

 

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top