Milijarder Richard Branson daje svoj najbolji savjet | Ekonomist

Milijarder Richard Branson daje svoj najbolji savjet

Da biste bili produktivniji i uspješniji, milijarder i osnivač Virgin Group Richard Branson kaže da treba da obratite pažnju na vrijeme i da bilo gdje, a posebno na posao i sastanak, ne kasnite.“Bolje uranite i tri sata nego da minut zakasnite” – William Shakespeare

“Bilo da je u pitanju sastanak, let, poslovni ručak potrudite se pojavite u ono vrijeme kada ste i obećali.” Napisao je u skorašnjem postu na mreži LinkedIn. “Ovo možda djeluje kao staromodni savjet… ali, meni služi odlično već 50 godina u biznisu.”

Ne samo da će vas druga strana cijeniti, već će to uticati na vašu efektivnost tokom dana.

“Jednom kada zakasnite, teško ćete uhvatiti ritam tokom dana. To što ste tačni ne znači da treba da žurite sve vrijeme.”, objašnjava i dodaje “To jednostavno znači efektivno organizovanje vremena.”

Branson dalje objašnjava da ne treba da se kruto držite rasporeda, već da budete fleksibilni. Ako ne možete da stignete – delegirajte. Izvinite se što kasnite i pošaljite nekog drugog umjesto vas.

On takođe kaže da je nemoguće da sve uvjek ide po planu, i da ne možete sve da postignete, ali da uvjek treba pokušati.

Izvor:Bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top