Middle-earth: Nemesis Forge donosi najveće neprijatelje, ali i najbolje saveznike

Izdavačka kuća Warner Bros nastoji da interesantnoj, no, s obzirom na to koliko je omiljen serijal Gospodara prstenova, nikada dovoljno popularnoj igri Middle-earth: Shadow of Mordor obezbijedi uspješniji nastavak, čija promocija je upravo počela besplatnim objavljivanjem u Steamovom skladištu igara. Igru je moguće besplatno preuzeti, instalirati i igrati 48 sati u kontinuitetu, nakon čega se avantura nastavlja uz veoma povoljne cijene. Nastavak pod nazivom Middle-earth: Shadow of War najavljen je u februaru ove godine, a njegovo lansiranje zakazano je za 10. oktobar.

Nemesis sistem unutar igre Middle-earth: Shadow of Mordor nešto je što je u svijetlu brojnih razočaravajućih okolnosti u gejming industriji, kada je sve manje toga što dobijamo unutar jednog nastavka, ipak uspjelo da oraspoloži mnoge igrače, ali i da otvori pitanje zašto nije zastupljen i u drugim igrama. Developeri iz studija Monolith Productions, zaduženi za razvoj ove igre, ranije su objavili da Nemesis sistem personalizuje proceduralno generisane neprijatelje u cilju pružanja realističnijeg doživljaja povezanosti, a najavljeno je da će ovu karakteristiku imati i nastavak Shadow of War, kako bi se omogućio osjećaj kontinuiteta. Monolith je ove sedmice najavio da će gejmerima zahvaljujući ažuriranju nazvanom Nemesis Forge biti omogućeno da u igru prenesu svoje najveće neprijatelje iz prethodne, ali i svoje zajbolje saveznike.

Sve što je potrebno da biste koristili ovu mogućnost je da aktivirate Shadow of Mordor i da odaberete Nemesis Forge. Polazeći od toga da ste navjerovatnije zakoračili u ovu igru dovoljno davno ili se njom bavili dovoljno detaljno da bi vam se mogao dodijeliti status onoga ko je poprimio i neke loše karakterne crte, automatski će vam biti odabran najveći neprijatelj, ali i najvjerniji saveznik, uz mogućnost da ih sasvim regularno dodate nastavku Shadow of War kada bude dostupan.

Na Steamu je međutim, naglašeno da je Nemesis Forge dostupan samo uz Shadow of Mordor i Shadow of War verziju za PC, no možemo ipak da posumnjamo u tvrdnju da posoji ovo ograničenje, budući da je Nemesis Forge zapravo dostupan i u Xbox One i u PlayStation 4 verziji.

Takođe, ovo nije jedino što Steam danas nudi kada je riječ o ovoj igri. U toku su izuzetno povoljne prodajne akcije zahvaljujući kojima je moguće ovo ostvarenje u Game of the Year izdanju kupiti uz popust od 80 odsto, odnosno za svega četiri eura. Takođe, ažuriranje na GOTY izdanje ponuđeno je po cijeni od 9,99 eura. Od izdvojenog sadržaja unutar ove igre, takođe po cijeni od 9,99 eura moguće je preuzeti i Shadow of Mordor: The Bright Lord, dok je Test of Power ponuđen besplatno. Po cijeni od 0,99 do 1,99 eura dostupni su Blood Hunters Warband, The Dark Ranger Character, kao i skinovi Captain of the Watch Character, Orc Slayer Rune, Lord of the Hunt, dok 2,99 eura koštaju Endless Challenge, Test of Wisdom i Test of Speed.

Besplatni za preuzimanje su i Power of Shadow i HD Content. Najinteresantnije je ipak to što je do 21h po našem vremenu moguće besplatno preuzeti igru i igrati je dok se ona, nakon predviđenog roka od 48 sati ne obriše sa korisnikovog računara, budući da je probna verzija vremenski ograničena.

Sve ovo Monolith predstavlja kako bi igrače sa što više poznatih detalja i mogućnost prenošenja stavki uveo u novi nastavak od kojeg nas dijele tri mjeseca, što smatraju dovoljnim da na najbolji način upotrijebimo Nemesis Forge. Ovaj studio zaista mnogo ulaže u promociju igre, pa bismo donekle mogli nazvati i nepravdom to što odaziv igrača, inače mahom fanova Hobbita i Gospodara prstenova, nije ni približan kao kada su ova ostvarenja u pitanju. Štaviše, najpopularnija gejming priča iz Middle-eartha nije čak vezana ni direktno za jedno od navedenih, pa je Shadow of Mordor zapravo u međuprostoru između dviju čuvenih trilogija.

Razloge zbog kojih ova avantura ne nailazi na apsoluno oduševljenje fanova Tolkinovog djela mogli bismo tražiti i u tome što je orkovima dato mnogo više moći i značaja nego što je to autor predstavio. Ipak, developeri su uporni u namjeri da neprestano podilaze fanovima, a aktuelni popust i zaista simbolične cijene čine da je ipak sve manje onih koji će zbog dosljednosti hijerarhiji i manevrima koji postoji u originalnim djelima odustati od preuzimanja.

Sve što Steam sada ima u ponudi nije predviđeno samo za iskusne Middle-earthovce, odnosno ne zahtijeva preveliko predznanje misija i načina borbe. Tutorijali na početku dovoljno su dugi i informativni da bi bez problema u ovaj svijet mogli uvesti i one koji nikada nisu ni vidjeli, ni čitali o borbi sa orkovima, otkrivanju istine o duhu i borbi sa Sauronom. Nakon ovoga Shadow of War će svima stići kao nešto za šta su pripremljeni, na postavkama koje su već pripremljene.

Dok Steam nudi popuste kompanija Warner Bros predstavila je i spisak glavnih glumaca u dolazećoj igri. Ulogu Taliona preuzeće Troj Bejker, Celebrimbora Alaster Danken, dok će se kao Eltariel pojaviti Lora Bejli, a dio ekipečine i Kumail Nanjiani te Polijana Mekintoš.

U nastavku je pregled minimalnih i preporučenih specifikacija za Shadow of War.

Minimalne:
•Operativni sistem: Windows 7 SP1
•Procesor: Intel i5-2550K, 3,4GHz
•Memorija: 8GB RAM
•Grafička kartica: GeForce GTX 670 | Radeon HD 7950
•DirectX: 11
•HDD: 60GB

Preporučene:
•Operativni sistem: Windows 10, verzija 14393.102
•Procesor: Intel Core i7-3770, 3,4GHz
•Memorija: 16GB RAM
•Grafička kartica: GeForce GTX 970 ili GeForce GTX 1060 | Radeon R9 290X ili Radeon RX 480
•DirectX: 11
•HDD: 60GB

Ana Nives Radovic
Ana Nives Radovic
The very first Montenegrin fintech author, financial analyst and author of "Dividing by Zero" scientific project.

Komentariši

Top