Microsoft Stream – profesionalni video servis

Godinu dana nakon što je Microsoft prvi put predstavio Stream, video servis namijenjen poslovnim korisnicima, ova platforma postala je dostupna širom svijeta – bilo u okviru Office 365 paketa, ili kao zasebna aplikacija. Video ima ključnu ulogu u načinu na koji komuniciramo i razmjenjujemo ideje.

Globalna dostupnost Microsoft Stream servisa, obogaćenog novim ugrađenim, pametnim, funkcijama, pružiće korisnicima jednostavno, efikasno i bezbjedno kreiranje, korišćenje i dijeljenje video sadržaja.

Nove funkcije takođe poboljšavaju učenje i produktivnost:

  • Intuitivan dizajn pruža jednostavnost korišćenja i povećano učešće u stvaranju i dijeljenju video sadržaja;
  • Personalizovane početne stranice sa aktuelnim video zapisima, prate kanale i sadržaj koji je korisnicima bitan;
  • Besprekorno iskustvo gledanja na različitim uređajima uklanja brigu o pristupu sadržaju;
  • Microsoft Stream omogućava da kompletan audio sadržaj videa postane dostupan za pretragu, pa korisnici mogu pronaći video zapise čak i ako imaju malo ili nimalo meta- podataka ili opisa;
  • Za još veću interaktivnost, sva lica koja se pojavljuju u video zapisu se prikazuju na vremenskoj liniji ispod videa, što olakšava detekciju određenog izlagača i njegove prezentacije;
  • Dodavanje vremenskih kodova u sekciji za komentare, transkripte teksta ili sadržaje omogućava korisnicima da brzo stignu do određene tačke u video zapisu.

Stream pruža i više načina za upravljanje pristupom video sadržaju u okviru grupa, koje su bazirane na Office 365 grupama, što ujedno omogućava i bogatije korišćenje svakodnevnih Office aplikacija u okviru kojih Stream može biti integrisan.

Svi korisnici Office 365 paketa mogu lako pristupiti Microsoft Stream servisu preko menija za aplikacije, ili preko zvanične stranice servisa. Microsoft Stream dostupan je i kao zasebna platforma za sve koji nemaju Office 365 paket.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top