Microsoft Office alati i na Android uređajima

Microsoft je, nakon predstavljenih aplikacija za Windows Desktop, OS X, iPhone, iPod i Android tablete, odlučio da ponudi korisnicima i Microsoft Office aplikacije za Android mobilne uređaje.

Od sad možete da uređujete i spremate Word dokumente, prikazujete PowerPoint prezentacije ili, generalno, koristite sve funkcionalnosti Microsoft Officea ukoliko dokumente imate sačuvane na Google Driveu ili Dropboxu. Da biste aplikacije mogli besplatno da skinete i koristite, morate imati Microsoft korisnički račun. Ukoliko se odlučite ili ste već pretplaćeni na Microsoft Office 365 opciju, nude vam se brojne dodatne opcije.

Kompanija se nada da će se korisnici odlučiti na plaćenu verziju budući da podrazumijeva cloud verzije Outlooka, Worda i PowerPointa.

– Cilj uvođenja aplikacija jeste da korisnici, kada pomisle na posao, pomisle na Office. Ovo je kulminacija nastojanja da se Office transformiše u platformu koja funkcioniše na brojnim uređajima – objašnjava Ebun Onagoruwa iz Microsofta.

Uz gore navedene promjene, Microsoft Office paket će biti unaprijed instalirana na Samsung, LG i Sony mobilnim uređajima s Android operativnim sistemom.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top