Microsoft donira milijardu dolara za cloud tehnologije | Ekonomist

Microsoft donira milijardu dolara za cloud tehnologije

Generalni direktor Microsoft korporacije, Satya Nadella, saopštio je da će Microsoft tokom naredne tri godine donirati cloud tehnologije u vrijednosti od milijardu dolara, za preko 70.000 neprofitnih organizacija i univerzitetskih istraživanja širom sveta.

Ova donacija će se postarati da cloud tehnologije služe javnoj dobrobiti u najširem mogućem smislu – kroz dodatno obezbjeđivanje tehnoloških sredstava neprofitnim organizacijama, povećanjem pristupa savremenim tehnologijama univerzitetskim istraživačima, kao i kroz pomoć da se riješe izazovi tzv. last-mile pristupa internetu širom sveta.

 Bolji pristup neprofitnih organizacija Microsoft cloud uslugama dodatno osnažuje dugogodišnju posvećenost Microsoft-a da vrhunsku tehnologiju učini dostupnom ili besplatnom za sve organizacije koje rade na rješavanju nekih od najtežih problema savremenog društva.

*Izvor: BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top