Microsoft 365 predstavljen na Inspire konferenciji

Na godišnjoj partnerskoj konferenciji Microsoft Inspire u Vašingtonu korporacija Microsoft je predstavila Microsoft 365, novi skup servisa zasnovanih na vrhunskim proizvodima kompanije iz opsega Office 365, Windows 10 i „Enterprise Mobility + Security“. Microsoft 365 uvodi nov pristup osmišljen da dodatno osnaži kompanije i zaposlene prepoznajući njihove potrebe kao samu suštinu procesa digitalne transformacije. Novi skup servisa usredsređen je na pružanje fleksibilnosti ljudima da rade odakle god požele i kako god požele, kao i nove načine za saradnju uz zaštitu kompanijskih podataka.

Na konferenciji su predstavljene dvije nove „Microsoft 365“ ponude. Microsoft 365 Enterprise predstavlja evoluciju „Secure Productive Enterprise” biznis usluge, i obuhvata Office 365 Enterprise, Windows 10 Enterprise i Enterprise Mobility + Security, kao najnaprednije tehnologije za osnaživanje zaposlenih. Microsoft 365 Business, čija će verzija za javni uvid biti dostupna od 2. avgusta, osmišljena je da pruži malim i srednjim preduzećima kompletno rješenje za produktivnost i sigurnost, uz naglašene funkcije za IT menadžment. Ona obuhvata Office 365 Business Premium, bezbjednosne i upravljačke funkcije Office aplikacija i Windows 10 uređaja kojima se kompletno upravlja preko centralizovane konzole za implementaciju i sigurnosna podešavanja uređaja i korisnika sa jedinstvene lokacije.

Microsoft je na Inspire konferenciji zajedno sa svojim hardverskim partnerima Dell, EMC, HPE i Lenovo objavio i dostupnost Microsoft Azure Stack servisa. Radi se o dodatku Azure cloud platforme koji donosi veću agilnost i ubrzanu inovaciju, i omogućava potpuno nove hibridne cloud scenarije u organizacijama koje imaju sisteme na sopstvenoj infrastrukturi. Azure Stack nudi konzistentnu platformu za hibridni cloud, pružajući idealno rješenje korisnicima koji žele fleksibilnost, bez potrebe za kreiranjem aplikacija na drugačiji način. Od Azure data centara do najrazličitijih scenarija primjena bilo u rudnicima, na brodovima ili u fabrikama Azure Stack omogućava savremene cloud primjene koje ispunjavaju sve poslovne i regulatorne zahtjeve.

Više od 40 godina rast Microsofta je blisko povezan sa partnerskom mrežom, koja danas broji više od 64.000 cloud partnera. Samo tokom prošle godine broj partnera povećan je čak za 30%, a partnerske organizacije danas ukupno zapošljavaju 17 miliona ljudi širom svijeta.

Microsoft Inspire će ove godine okupiti više od 17.000 učesnika, a tokom konferencije biće uručena specijalna priznanja partnerima. Kompanija Comtrade System Integration dobitnik je Microsoft Country Partner of the Year 2017 priznanja za Srbiju, za inovativnost i izuzetne rezultate u implementaciji rešenja baziranih na Microsoft-ovoj tehnologiji.

Priznanja se dodjeljuju u nekoliko kategorija, u konkurenciji više od 2.800 učesnika, iz 115 zemalja širom svijeta. Comtrade System Integration je prepoznat po svojim izuzetnim rješenjima i servisima, kao i odličnoj, sveobuhvatnoj saradnji sa Microsoft-om u Srbiji.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top